Villa il Gioiello| Firenze

RESIDENTIAL

Villa il Gioiello | Firenze

Villa il Gioiello is located in the hills near Florence, characterized by the presence of narrow and winding streets and delimited by characteristic irregular stone walls. An important building  complex, which belonged to the Vectors in the 15th and 16th centuries, surrounded by greenery and a few kilometers away from the historic center. The Villa’s 700sqm are on three levels plus a basement that are connected by a an internal lift. A staircase with organic shapes characterizes the master bedroom environment: a refined and singular structure in Canaletto Walnut with a transparent parapet. The bedroom is distinguished by the wall and ceiling mounted boiseires. The flooring is made up of recycled Indian Teak tiles bordered by a Teack wood frame. In the master bathroom, the luminous body “Nocatambule” designed by Konstantin Grcic and produced by Flos is placed next to Antonio Lupi’s free-standing bathtub. In the bathroom, the white Carrara marble and the Verde delle Alpi marble alternate in the wall coverings and in the flooring, creating an immersive and refined environment. The shower, with access from a large glass door, offers a multisensory experience thanks to the round shaped Aquamoon shower head. The shower head is equipped with a touch display, four jets of water and emission of perfumes giving a multisensory experience.

PROJECT

Arch. Andrea Pierattelli

Arch. Massimo Pierattelli

TEAM PROJECT

Arch. Mirko Lepri

Arch. Tommaso Greco

Arch. Antonio Saporito

Dott. Beatrice Trincia

Dott. Derna Cereser

 

 

CLIENT

Privato

PERIOD

2019-ongoing

PROJECT DIMENSIONS

700 sqm

STATUS

Under construction

Related projects